Timon

Mijn naam is Timon Geerlings en ik ben een enthousiaste groente- en fruitspecialist uit Enschede. Ik heb een enorme passie voor groente en fruit, waarbij ik veel zorg en tijd besteed aan het inkopen van deze producten.

In 2008 ben ik voor mijzelf begonnen door middel van venten. Met een busje en een aanhanger ging ik de boer op om mijn producten te verkopen.

Toen er in 2008 de eerste eigen marktplek op donderdag in Hellendoorn kwam, moesten er parasols komen, en met schraagjes en planken maakten we zelf een verkooppunt.

In 2009 kwam er een vrachtwagen met rolluiken. Deze hebben we ingericht als winkel en laten bestickeren, zodat we kleurrijk de weg op konden. Dit maakte het werk een stuk efficiënter, vooral van het venten. Later werd de aanhanger verwisseld voor een verkoopwagen, zodat we ook op de markten veel minder werk hadden en een mooiere uitstalling creëerden.

In 2009 kwam er ook een standplaats op vrijdag in Hengevelde bij. Het is erg moeilijk om plekjes te vinden en op te bouwen. Maar inmiddels hebben we in Hengevelde een hele mooie plek opgebouwd.
Naast de kerk aan de Goorsestraat komen veel mensen bij ons groente en fruit kopen vanuit alle omstreken van Hengevelde. Vooral vele Hengeveldenaren komen sinds de eerste jaren al trouw wekelijks de kraam bezoeken.

In 2017 heb ik de keuze gemaakt om te stoppen met venten en door middel van een webshop te gaan bezorgen. Hiervoor hebben we een webshop laten bouwen en kwam deze site in de lucht.
Dit zorgde ervoor dat we meer klanten konden bedienen, en de bezorging beter in te plannen was.
Het was een hele verandering om digitaal te gaan, maar door het vertrouwen dat mensen hadden in de kwaliteit was dat geen probleem. Op deze manier konden we de markten en de bezorging goed combineren.
Inmiddels is de webshop ook weer uit de lucht. In verhouding is het werk wat je er mee hebt, en het geld dat het oplevert niet meer rendabel.

Sinds 2017 werkt Daniëlle, mijn vrouw, ook binnen het bedrijf. Zij verzorgd het werkfruit op de maandag, regelt de facturen en doet overige hand- en spandiensten. Ook is zij met regelmaat op de markt te zien.

Er zijn nog heel wat plekken geweest die onze kraam hebben zien staan. Holten, Delden, Groenlo, Haaksbergen, Tubbergen, Zwolle. En is het vanwege een gun-factor of teveel concurrentie niet gelukt om die plekken op te bouwen tot een lonende plek.
Sinds 2018 heb ik na 10 jaar lang op een wachtlijst te hebben gestaan, ook een plek in Denekamp mogen krijgen. Hier staan we iedere woensdag op de markt met veel plezier!

Medio 2018 werd de vrachtwagen met rolluiken vervangen door een grotere laadbak met een laadklep. Zo kon er meer handel mee naar de markten, want door de groei van het bedrijf lukte het ons niet meer om alle handel ineens mee te krijgen.

Eind 2019 waren we toe aan een andere verkoopwagen. Deze is 2 meter langer, zodat we onze producten nog beter kunnen uitstallen. Ook is deze verkoopwagen erg goed onderhouden en kunnen we weer jaren veilig over de weg. In 2020 is zowel de verkoopwagen als de nieuwe vrachtwagenbak compleet full colour bestickerd.

We zijn tevreden met een mooi lopend bedrijf en daarnaast genieten we van een mooi privéleven. Dit is eigenlijk alleen mogelijk dankzij ons hechte team. Ontmoet ze eens op de markt, of hier op de website!

Medio zomer 2024 hoopt onze nieuwe verkoopwagen klaar te zijn. Deze wordt helemaal op maat voor ons gebouwd. We kunnen niet wachten om hiermee de markt op te gaan.